5 dingen die je moet weten over Boomer puppy’s

Wat is een Boomer?

Een boomer is een kruising tussen kleinere hondenrassen zoals de Lhasa Apso, Shih-tzu, Westie, Yorkshire Terriër en Maltezer. 

In de jaren ’70 en ’80 heeft de Amerikaanse televisieserie “Here’s Boomer” gezorgd voor een groeiende vraag naar deze kruisingen.

Boomer puppy hond
Boomer puppy's zien er vaak schattig uit

Zo worden Boomers gefokt (en waarom het karakter soms sterk verschilt)

Het is geen erkend ras en er bestaan geen fokkers van boomers die aangesloten zijn bij een organisatie die toezicht houdt op de fokkerij. Hierdoor is er geen toezicht op de fok van boomers en zijn er geen richtlijnen voor bijvoorbeeld inteelt, gezondheid of welzijn. Een fokker is niet verplicht een stamboom bij te houden en er is weinig bekend over de genetische herkomst en mogelijke erfelijke gebreken bij de pup. Boomers worden vooral gefokt op hun schattige uiterlijk en zijn meestal licht van kleur met een harige snoet en langere vacht.

Het karakter van een boomer is niet te voorspellen, omdat er vooral op uiterlijk wordt gefokt. Het hangt ook af van de opvoeding, socialisatie en welke rassen gekruist zijn. In advertenties wordt vaak gezegd dat boomers goed trainbaar, lief en aanhankelijk zijn, maar er zijn ook boomers die angstig en niet sociaal zijn. Het is belangrijk dat een pup goed gesocialiseerd wordt en in huiselijke kring opgroeit, maar dit ontbreekt vaak bij commerciële fokkers die hun puppy’s opgroeien in loodsen of schuren.

Waar kan je Boomer puppy's kopen?

Boomers worden veelal aangeboden via internet, vooral op sites zoals Marktplaats. Niet alle boomers komen van betrouwbare fokkers en handelaren, dus het is belangrijk om goed op te letten of je een gezonde en goed gesocialiseerde pup koopt. Dit is niet alleen in het belang van dierenwelzijn, maar ook in jouw belang. Boomerpuppy’s uit de broodfokindustrie ontwikkelen op latere leeftijd vaak gedragsproblemen, zoals angst of niet zindelijk worden.

Boomer hond huisdier
De prijs voor een boomer pup ligt rond de €1250, vergelijkbaar met de prijs van een rashond, maar bedenk dat rashonden voor deze prijs getest zijn op erfelijke gebreken en een stamboom hebben.

Lieve, leuke schattige honden gezocht!

Voor onze blogs gebruiken we het liefst echte foto’s van echte hondenliefhebbers. 

Wil je jouw hond graag terug zien in één van onze blogs? 

Plaats een comment onder deze blog of stuur een mailtje naar info@huisdiergids.nl