GPS-tracker voor katten

Wanneer je kat avontuurlijk is en graag nieuw terrein verkent kan jou dit stress opleveren. Met een GPS-tracker ofwel GPS kattenhalsband kan je jouw huisdier gemakkelijk volgen, bijvoorbeeld via een app op je smartphone, tablet of computer. 

kat met halsband
Katten zijn nieuwsgierig en houden van hun vrijheid. Dankzij een GPS tracking halsband kan je kat buiten op ontdekkingstocht gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over waar hij rondhangt.

Wat is het bereik van een GPS tracker?
In tegenstelling tot normale trackers, waarvan het bereik beperkt is tot enkele honderden meters, kunnen dieren wereldwijd gevolgd worden met een GPS tracker. De GPS trackers voor katten werken zoals een mobiele telefoon. Sommige hebben zelfs ook een Simkaart.

Het enige nadeel is dat de GPS kattenhalsband bereik moeten hebben. Net zoals een telefoon. Dus als de kat met GPS-tracker zich in een afgesloten ruimte bevindt, zoals een tunnel of onder een gebouw, kan hij geen signalen ontvangen en doorsturen. Je ziet dan de plaats waar je kat het laatst in de open lucht was.

Sommige nieuwe GPS trackers voor katten zijn op dit gebied al beter geoptimaliseerd.

Kijk uit, gevaarlijk gebied!
Bij sommige systemen bestaat de mogelijkheid om zogenaamde “gevarenzones” aan te geven door middel van een virtuele omheining. Dit zijn grenzen die je zelf aangeeft op de kaart. Dit kan bijvoorbeeld een straat of gedeelte zijn waar de kat niet mag komen. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld dicht bij een grote weg of een bouwterrein woont. Komt hij hier wel? Dan krijg je automatisch een bericht via de GPS-tracker app. Bijvoorbeeld op je smartphone of tablet.

Je kunt de app natuurlijk ook gebruiken om je kat op te sporen en naar binnen te halen.

Hoeveel kost een GPS-tracker voor een kat?
Er is een breed scala aan GPS-trackers voor katten op de markt. En de prijzen variëren sterk. De kosten voor een goede GPS kattenhalsband liggen over het algemeen rond de € 70.

Maar er zijn ook goedkopere en natuurlijk duurdere GPS bandjes voor katten. De prijs hangt, zoals zo vaak, af van wat belangrijk is voor jou. Vragen die je jezelf moet stellen en die de prijs kunnen beïnvloeden zijn bijvoorbeeld:

  • Is de GPS-tracker waterdicht?
  • Is deze wereldwijd te gebruiken? (Bijvoorbeeld ook op vakantie)
  • Hoe simpel is de GPS kattenhalsband te bevestigen?
  • Hoe groot is de GPS-tracker?
  • Hoe werkt de bijbehorende App en wat zijn hiervan de kosten?
  • Hoe lang gaat de batterij van de GPS halsband mee?

Je dient vooraf na te gaan aan welke eigenschappen van de GPS-tracker jij veel belang hecht.

Kooptip:

Deze GPS-tracker van TRACTIVE beschikt over onmisbare opties en is op dit moment ook nog eens zeer scherp geprijsd!
Met o.a.

  • Ingebouwd veiligheidsslot
  • Virtuele omheining (gevarenzones aangeven)
  • Een app voor Apple én Android telefoons
  • Baterijduur van 2-5 dagen!
kat met halsband

GPS staat voor “Global Positioning System” en het woord “tracker” betekent niets anders dan een volger. De trackers zijn gemakkelijk te bevestigen aan de halsband van je kat en vooral bedoeld voor eigenaren die zich zorgen maken over hun viervoeters, maar hen toch vrijheid willen geven.

Aanbevolen blogs voor jou:

Een boomer is een kruising tussen verschillende kleinere hondenrassen, maar het is geen erkend ras en er zijn geen richtlijnen voor bijvoorbeeld inteelt, gezondheid of welzijn. Boomers worden vooral gefokt op hun schattige uiterlijk en zijn meestal licht van kleur met een harige snoet en langere vacht. In deze blog leggen we uit waar je vooral op moet letten bij Boomer honden, en wat hun zo speciaal maakt

Of je nu op zoek bent naar een horloge voor dagelijks gebruik, of voor een speciale gelegenheid, Wyzer Horloges heeft een breed scala aan opties om uit te kiezen. Ontdek hier waarom Wyzer Horloges de beste keuze is voor stijlvolle en duurzame horloges.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *