Hoeveel kost een hond?

Ben je van plan een hond aan te schaffen maar vind je het moeilijk om in te schatten welke kosten hierbij komen kijken? Hier een kleine samenvatting van kosten waarmee jij rekening moet houden bij de aanschaf en verzorging van een (jonge) hond in het eerste jaar.

Aanschaf

De aankoopprijs van een hond varieert van € 200 voor een hond uit het asiel tot € 2000 of meer voor een rashond.
Omdat veel mensen het leuk vinden om met een jonge hond te beginnen nemen zij een puppy. Echter is het in sommige gevallen niet alleen veel goedkoper maar ook praktischer om een hond te adopteren. Een hond uit het asiel is in verhouding erg goedkoop gezien deze vaak al gevaccineerd, ontwormt en behandeld met een middel tegen vlooien zijn. Vaak zijn zij ook al gesteriliseerd of gecastreerd. Deze kosten bespaar je dus al.

Wat kost de verzorging van een hond?

Totale kosten (exclusief bijzondere kosten) in het eerste jaar:
• Aanschaffingskosten: vanaf € 200
• Hondenbelasting: vanaf € 80 (verschilt per gemeente)
• Basisvoorzieningen: vanaf € 100 (kijk hier voor een handig overzicht)
• Eten: ongeveer € 400
• Dierenarts ongeveer € 80
• Trimsalon vanaf € 60

Totaal: vanaf circa € 920

Let op! Dit overzicht dient als leidraad en is een inschatting van de minimale kosten. De kosten kunnen sterk verschillen per ras en grootte van de hond!

Zorg voor een goed passende halsband of tuigje zodat je hond zich vrij kan bewegen


Tip: heb je een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering? Kijk dan na of jouw verzekering ook mogelijke schade door jouw huisdier verzekerd. Is dit niet het geval of wil je graag een aparte verzekering afsluiten, kijk dan hier voor een verzekering speciaal voor jouw huisdier

Moet jij nog voer, een mand, speeltjes en/of verzorgingsproducten aanschaffen voor jouw kleine vriend?

Koop alles direct voordelig bij Petsplace.nl en laat het gemakkelijk thuisbezorgen

Koop de juiste speeltjes en verzorgingsproducten voor jouw hond

Deze blogs zijn misschien ook interessant voor jou:

Een boomer is een kruising tussen verschillende kleinere hondenrassen, maar het is geen erkend ras en er zijn geen richtlijnen voor bijvoorbeeld inteelt, gezondheid of welzijn. Boomers worden vooral gefokt op hun schattige uiterlijk en zijn meestal licht van kleur met een harige snoet en langere vacht. In deze blog leggen we uit waar je vooral op moet letten bij Boomer honden, en wat hun zo speciaal maakt

Of je nu op zoek bent naar een horloge voor dagelijks gebruik, of voor een speciale gelegenheid, Wyzer Horloges heeft een breed scala aan opties om uit te kiezen. Ontdek hier waarom Wyzer Horloges de beste keuze is voor stijlvolle en duurzame horloges.

Het verhaal van hoe Nobelprijswinnaar Ivan Pavlov honden gebruikte om reacties op prikkels te onderzoeken is er een waar veel huisdiereigenaren zich misschien niet van bewust zijn. Het werk van deze baanbrekende fysioloog heeft geleid tot een beter begrip van hoe dieren, waaronder honden, reageren op hun omgeving.

FacebookTweetPin Tips – de unieke hondennaam voor reuen en teven Laten we het kort houden. Honden leren sneller hondennamen met slechts één …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *