Hondenverzekering - waarom een huisdierverzekering sterk aanbevolen wordt

In sommige gevallen kan het slim zijn een verzekering voor je hond af te sluiten. Zo voorkom je dat je plots voor onverwachte kosten komt te staan. In de basis zijn er drie verschillende soorten verzekeringen voor een hond:

  1. Ziektekostenverzekering voor honden
  2. Aanvullende verzekering
  3. Aansprakelijkheidsverzekering (bijv. bij schade)

Ziektekostenverzekering voor honden

Wil jij er zeker van zijn dat je jouw hond de zorg kan geven die hij verdient? Dan is een ziektekostenverzekering voor jouw hond een goede uitkomst. De voorwaarden van een ziektekostenverzekering voor honden zijn vergelijkbaar voor die van mensen. De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van de hoogte van de medische onkosten die per jaar vergoedt worden en het eigen risico dat zelf betaald moet worden bij een medische ingreep.

Let op: sommige verzekeraars hanteren een andere kostenstructuur op basis van ras. Het loont zich dus zeker om meerdere verzekering met elkaar te vergelijken en de verzekering te kiezen die het beste bij jou en jouw hond past.

Huisdier_verzekering

Aanvullende verzekering voor honden

ANaast de standaard ziektekostenverzekering kun je ook nog een aanvullende verzekering ofwel aanvullende dekking voor je hond afsluiten. In een aanvullende dekking kun je er voor kiezen extra dingen te verzekeren die niet onder de ziektekostenverzekering vallen. Denk hierbij aan de volgende kosten:

  • Vaccinaties
  • Gebitsonderhoud of reiniging
  • Speciale trainingen of (gedrags)therapieën
  • Castratie of sterilisatie
  • Chemotherapie
  • Crematie 

Aansprakelijkheidsverzekering voor je hond

Hoewel honden vaak de beste bedoelingen hebben maak zij in alle enthousiasme wel eens dingen kapot. Is dit een kopje die van de tafel valt, dan zal dit niet zo’n groot probleem zijn. Maar springt hij met zijn vieze poten op het witte bankstel van de buren of bijt hij stevig in iemand zijn Ipad? Dan kunnen de kosten hiervan snel oplopen.

heb je een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering en staat je hond op jouw naam? Dan valt deze vaak automatisch onder jouw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. Jouw hond valt namelijk onder jouw risico en jij bent aansprakelijk voor eventuele veroorzaakte schade door jouw hond. Lees voor de zekerheid je polis na!

Tip:

Ook je hond verzekeren? Bereken op deze website snel en gemakkelijk de premiekosten!