Hondenmanden, -hokken en meubels - een thuis voor je hond

Een eigen plek om je terug te trekken en tot rust te komen is heel belangrijk. Zo ook voor honden. Je wilt natuurlijk dat jouw hond zich veilig en op zijn gemak voelt. Hiervoor is het uitkiezen van de juiste hondenmand of het juiste hondenhok erg belangrijk. Hier lees je waar je precies op moet letten.

Hondenmand

Hondenmand

Allereerst is de maat van de mand erg belangrijk. Een kleine hond hoort in een kleine mand, en een grote hond in een grote. Een mand moet knus zijn en niet te groot voor de hond. Dit betekend dat je naarmate een puppy groter wordt meermaals van mand moet wisselen. Let er wel op dat de meeste hondenmanden een dikke rand hebben. Dit verminderd dan natuurlijk de plek om te liggen voor een hond.

Honden met een lange vacht hebben het sneller warm. Houdt hier rekening mee bij het uitzoeken van een nieuwe mand. Een te warme mand kan zorgen voor huidproblemen bij een hond. Let hier vooral in de zomer op.

Tip: vraag bij aanschaf van een puppy om een stukje doek of kleed uit het nest en leg deze in de nieuw gekochte hondenmand. Omdat hier een vertrouwde geur aan zit zal je puppy zich hierdoor sneller op gemak voelen in zijn nieuwe mand en deze als slaapplek zien.

Heb je een jonge of juist erg oude hond die nog wel eens een “ongelukje” heeft? Dan is het aan te raden een hondenmand te kopen met een waterdichte binnenzijde. Deze is gemakkelijk schoon te maken en schoon te houden.

Heeft jouw hond moeite met slapen omdat hij snel is afgeleid? Dan kan het behulpzaam zijn een naast een comfortabele mand, in de sociale ruimtes van het huis, ook een apart hondenbed of een bench aan te schaffen. Hier kan hij zich ’s avonds terugtrekken om te slapen. Dit is ook zeker aan te raden voor jonge honden die nog moeite hebben met hun slaapritme of als je jouw hond ’s nachts in een andere kamer wil onderbrengen dan overdag.

Honden_hok

Hondenhok

Wil je jouw hond ook buiten een warm en droog onderkomen bieden? Dan is een hondenhok vaak de beste oplossing. Via het internet zijn er tal van hondenhokken te koop. Vele waarvan je ze zelf gemakkelijk in elkaar zet. De meeste hokken zijn op basis van hout. Sommige zijn gemaakt van kunstof.

Bedenk eerst met welk doel je een hondenhok koopt. Wil je jouw hond een rustig plekje geven wanneer je gezellig met het gezin op zondagmiddag in de tuin zit? Of is jouw hond zo graag buiten dat hij ook gerust een middag in november buiten blijft wanneer jij even niet thuis bent? Op het moment dat jouw hond vaak meerdere uren (alleen) buiten is moet een hondenhok ook bij slecht weer goed onderdak bieden.

Omdat het in ons land veel kan regenen is het belangrijk een hondenhok aan te schaffen die niet alleen water dicht is maar ook het liefst iets hoger is. Zo voorkom je dat het hondenhok vol water loopt tijdens een flinke hoosbui. Een hondenhok op tegels staat ook steviger dan op een grasveld of op zand.

Hondenmeubels

Vind jij het lekker als je hond ’s avonds naast je op de bank ligt terwijl jij TV kijkt? Of wil je juist absoluut niet dat jouw hond op jouw meubelen zit? Dit verschilt heel erg per persoon, huisinrichting en natuurlijk grootte van je hond!

Het woord schoothondje zegt het al. Een klein hondje die je makkelijk op schoot neemt. Vaak laten hun baasjes deze kleine rakkers toe op banken en meubels. Sommige kleine honden springen met gemakt op een bank of stoel. Anderen hebben hier meer moeite mee. Voornamelijk wanneer ze ouder worden. Hiervoor is een hondentrapje vaak de juiste uitkomst. Deze zet je gemakkelijk naast je bank, stoel of bed neer zodat je hond makkelijk op en af kan lopen. Deze handige accessoires zijn te koop in verschillende kleuren en maten zodat ze goed bij je interieur passen, of juist niet opvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *