Op vakantie: met of zonder hond?

Wanneer je op vakantie wil moet je je afvragen of je jouw hond mee wil nemen, thuis wil laten of eventueel uit logeren brengt bij een goede vriend of in een pension.

Hond_vakantie
Met ravotten, rennen en spelen op het strand doe je de meeste honden een groot plezier!

Je hond meenemen op vakantie

Heb je van te voren gecheckt of honden zijn toegestaan op jouw vakantiebestemming? Dan kun je overwegen je hond mee te nemen. Let er wel op dat je naast veel extra plezier ook extra tijd kwijt bent aan je hond als je deze meeneemt op vakantie.

Probeer de gewoontes die je thuis hebt ook op vakantie aan te houden. Dit betekend dat je hem rond dezelfde uitlaat en te eten geeft. Let hier ook op tijdens de reis naar je vakantiebestemming.

Denk goed na voordat je een hond mee neemt op vakantie. Dit kan erg leuk zijn voor jou of voor het gezin, maar heeft de hond hier zelf ook plezier aan? Honden kunnen niet goed tegen warmte en houden vaak niet van een té drukke omgeving. Een stedentrip of zonvakantie is daarom niet aan te raden.

Tip: neem voldoende voer van huis mee. Vooral in het buitenland kan het erg lastig zijn het voer te vinden waaraan jouw hond gewend is.

Denk goed na voordat je een hond mee neemt op vakantie. Dit kan erg leuk zijn voor jou of voor het gezin, maar heeft de hond hier zelf ook plezier aan? Honden kunnen niet goed tegen warmte en houden vaak niet van een té drukke omgeving. Een stedentrip of zonvakantie is daarom niet aan te raden.

Je hond naar een pension brengen

Een hond naar een pension brengen, hoe gaat dat in zijn werk? Allereerst is het belangrijk om te weten dat honden in een pension zo min mogelijk in contact worden gebracht met vreemde honden. Dit vermindert de kans op het verspreiden van ziektes. Bovendien vermeid het mogelijke onnodige stress voor je hond.

Een goed pension zorgt ervoor dat iedere hond zijn eigen slaapplaats heeft en een plek om (alleen) tot rust te komen. Er is onbeperkt water en je hond krijgt hetzelfde voer als thuis.

Thuisoppas voor je hond of logeren bij bekenden

De meest vertrouwde plek voor een hond is natuurlijk thuis, of in een andere bekende omgeving. Het kan daarom een goed idee zijn je hond thuis te laten of bij bekenden te laten logeren. Omdat er iemand met de hond moet wandelen, spelen en te eten en drinken moet geven moet er iemand voor jou hond zorgen. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend, familie of de buurvrouw zijn. Je kunt er ook voor kiezen een professionele oppasser aan huis in te zetten. Wie er ook voor je hond zorgen mag, zorg er voor dat hij of zij kennismaakt met je hond voordat jij op vakantie vertrekt.

Tip: maak een standaard logeerboekje met alle belangrijke informatie over jouw hond zoals de gegevens van je dierenarts, vaccinaties en eventuele allergieën. 

In sommige gevallen kan het slim zijn een verzekering voor je hond af te sluiten. Zo voorkom je dat je plots voor onverwachte kosten komt te staan. Lees hier alles over de voordelen van het verzekering van je hond

Tip:

Via deze website zoek je gemakkelijk bungalowparken en huisjes in heel Europa waar honden ook welkom zijn.