Kattenverzekering - wat is de beste kattenverzekering en waar moet je op letten?

In sommige gevallen kan het slim zijn een kattenverzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je plots voor onverwachte kosten komt te staan. In de basis zijn er drie verschillende soorten verzekeringen voor een kat:

  1. Ziektekostenverzekering voor katten
  2. Aanvullende kattenverzekering
  3. Aansprakelijkheidsverzekering (bijv. bij schade)
Lees hier waarom een goedkope kattenverzekering soms ook wel de beste kattenverzekering voor jou en je kat is!

Ziektekosten verzekering voor katten

Wil jij er zeker van zijn dat je jouw kat de zorg kan geven die hij verdient? Dan is een kattenverzekering een goede uitkomst. De voorwaarden van een verzekering voor katten zijn vergelijkbaar voor die van mensen. De maandelijkse kosten van een kattenverzekering zijn afhankelijk van de hoogte van de medische onkosten die per jaar vergoedt worden en het eigen risico dat zelf betaald moet worden bij een medische ingreep.

Let op: sommige verzekeraars hanteren een andere kostenstructuur op basis van ras. Het loont zich dus zeker om meerdere verzekering met elkaar te vergelijken en de verzekering te kiezen die het beste bij jou en jouw kat past.

Kat in operatie

Wat kost een kattenverzekering?

Gezien het idee om je kat te verzekeren nog vrij nieuw is, komen er snel nieuwe verzekeraars bij. Zo kun je kijken bij Aegon huisdierenverzekering, ohra kattenverzekering of online kattenverzekeringen vergelijken. We hebben een klein onderzoekje gedaan en kwamen er al snel achter dat de prijzen en voorwaarden nogal ver uit elkaar liggen. Een goedkope kattenverzekering hoeft niet per definitie de slechtste te zijn.

Kattenverzekering wel of niet?

Je kat is je dierbaar. Daarom wil je geen risico’s nemen en haar de beste zorg geven. Helaas hangt hier soms een flinke prijs aan. Maar betekend dit dat je je kat niet wilt laten opereren wanneer zij dit het hardst nodig heeft? Natuurlijk niet! Dus heeft ze medicijnen nodig voor een ontsteking of misschien een pootje gebroken? Dan wil je direct met je kat naar de dierenarts zonder over de kosten na te hoeven denken. Daarom raden wij je aan je kat te verzekeren. Het hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor minder dan €150 per jaar is jouw kat al verzekerd!

Welke katten verzekering? – is eigen risico nodig?

Het voordeel van een kattenverzekering zonder eigen risico is natuurlijk dat je zelf geen kosten maakt wanneer je kat ziek of verwond is. Maar is dit wel de beste optie? Met een katten verzekering zonder eigen risico ben je al snel duurder uit dan wanneer je een klein gedeelte van het eigen risico overneemt. Zo hebben wij bijvoorbeeld gekeken naar de kattenverzekering van dierenverzekering.nl. Het eigen risico kun je zelf uitkiezen (€0, €50, €100 of €150) waardoor het premiebedrag in sommige gevallen als snel een stuk lager uitvalt. Vervolgens kun je gemakkelijk uitkiezen welk vergoedingspercentage jij wilt voor jouw kat en of je hem aanvullend wil verzekeren. Denk hierbij aan een reisverzekering of gebitsverzekering. Je kunt zelfs een vorm van uitvaartverzekering voor je kat selecteren. De kosten van een crematie worden dan vergoed en je hebt geen extra zorgen aan je hoofd. Wel zo fijn wanneer je afscheid moet nemen van je beste maatje!

Aanvullende verzekering voor katten

Naast de standaard ziektekostenverzekering kun je ook nog een aanvullende verzekering ofwel aanvullende dekking voor je kat afsluiten. In een aanvullende dekking kun je er voor kiezen extra dingen te verzekeren die niet onder de ziektekostenverzekering vallen. Denk hierbij aan de volgende kosten:

  • Vaccinaties
  • Gebitsonderhoud of reiniging
  • Speciale trainingen of (gedrags)therapieën
  • Castratie of sterilisatie
  • Chemotherapie
  • Crematie 

Omdat een verzekering soms ingewikkeld in elkaar zit wil je zien waarvoor je betaald en waar je recht op hebt. Via dierverzekering.nl kun je gemakkelijk aanvinken wat jij belangrijk vind en zie je direct wat jou dit extra kost of juist bespaard. Het is heel transparant en gemakkelijk af te sluiten. Daarbij dekken zij ook de kosten voor castratie en sterilisatie, krijg je een vrije keuze van dierenarts (wel zo fijn!) en een budget van €65 voor preventieve zorg per jaar. Voorkomen is beter dan genezen! Kijk op dierverzekering.nl en reken gemakkelijk en vrijblijvend uit wat voor jouw kat de beste optie is!

Aansprakelijkheidsverzekering voor je kat

Kat in de keuken

Hoewel katten vaak de beste bedoelingen hebben maak zij in alle enthousiasme wel eens dingen kapot. Is dit een kopje die van de tafel valt, dan zal dit niet zo’n groot probleem zijn. Maar springt hij met zijn vieze poten op het witte bankstel van de buren? Dan kunnen de kosten hiervan snel oplopen.

heb je een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering en staat je kat op jouw naam? Dan valt deze vaak automatisch onder jouw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. Jouw kat valt namelijk onder jouw risico en jij bent aansprakelijk voor eventuele veroorzaakte schade door jouw kat. Lees voor de zekerheid je polis na!

Tip:

Ook je kat verzekeren? Bereken op deze website snel en gemakkelijk de premiekosten!

Zo aai je jouw kitten op de juiste manier – zeggen wetenschappers