Kattenspeelgoed - belangrijke info over katten speeltjes

Speelgoed voor katten - advies, tips & aanbevelingen voor de aankoop van speelgoed voor katten

Katten spelen graag en kunnen snel geanimeerd worden met de juiste accessoires. Het juiste kattenspeelgoed zorgt voor afwisseling, houdt het huisdier fit en prikkelt natuurlijk ook de zintuigen. Het spelinstinct is altijd verbonden met het nog steeds bestaande jachtinstinct. Katten houden dus van alles wat beweegt en waar op gejaagd kan worden. Of het nu het bewegende pluchen beest is dat je heen en weer beweegt of een laserlampje.

Vooral nieuw kattenspeelgoed met de geur van kattenkruid wordt door de huistijgers met enthousiasme geaccepteerd. Het maakt niet uit of het nu gaat om ballen of pluche speelgoed met kattenkruid. Niet alleen de kat, maar ook de eigenaar profiteert van het spelen. Het bevorderd de relatie tussen jou en je kat.

Katten met speelgoed hengel
De hengel ontwaakt het jachtinstinct in de kleine tijger.

Het is dus ook ongelooflijk leuk voor ons mensen om met de dieren te spelen of ze te observeren. Het is geen geheim meer dat de relatie tussen mens en kat een positief effect heeft op de gezondheid en vooral de psyche van de mens. Stress wordt verminderd en depressies kunnen worden voorkomen. De positieve emoties en de voordelen van spelen met je kat zijn zelfs wetenschappelijk bewezen.

Regelmatig spelen brengt afwisseling in het leven van de kat en houdt de kat gezond

Kattenspeelgoed is een absolute must in elk kattenhuishouden. Net als de kattenbak, een krabboom, een transportkist en diverse voerbakken, moet ook iedere katteneigenaar een aantal speeltjes voor de katten klaar hebben staan. De selectie is ongelofelijk divers. Van speelgoed waar ze flink actief voor moeten zijn tot aan krabspullen, tunnels en speelstokken. Meer nog dan honden hebben katten baat bij regelmatig spelen. Daarbij draagt het regelmatig spelen met de kat ook bij aan de gezondheid. Je kat blijft fit, en hier heb ook jij als eigenaar lang profijt van!

Kooptip:

Ben je enthousiast?
Koop dan nu leuke kattenspeeltjes, zoals een hengel met pluche direct voordelig bij Petsplace.nl en laat het gemakkelijk thuisbezorgen.

(bespaartip: gebruik de filter “sale” en zie direct welke speeltjes in de aanbieding zijn!)

Juiste kattenspeeltjes zijn belangrijk

Ben je wel eens je kat kwijt? Lees hier alles over een GPS-tracker voor je kat!