Hondenspeelgoed - belangrijke info over honden speeltjes

Spelen is erg belangrijk voor een hond. Niet alleen omdat hij hierdoor fit en in beweging blijft, maar ook omdat het goed is tegen stress en verveling bij een hond. Spelen met je hond kan erg leuk zijn! Let wel op dat je altijd speelgoed koopt dat veilig is voor jou en je hond.

Hond apporteren

Apporteer speeltjes

Bij verschillende soorten honden horen natuurlijk verschillende soorten speelgoed. Zo zijn er honden die van nature graag jagen, rennen en voor jou aan het werk gaan. Voor deze honden is apporteer speelgoed vaak een goede uitkomst. Jij werpt of gooit het speeltje weg, jouw hond jaagt er achteraan en brengt deze vervolgens aan jou terug. 

 

Tip: maak onderscheid tussen alledaags en speciaal speelgoed.
Berg het speciale speelgoed daarom na het spelen weer op zodat dit speelgoed voor jouw hond een speciale waarde blijft houden.

Hond_speelgoed

Kauw speeltjes

Speelgoed om op te kauwen mag zeker niet vergeten worden! Niet alleen omdat dit je hond er (hopelijk) van weerhoudt thuis op andere dingen te bijten. Zoals op kussens en stoelpoten, maar ook voor de gezondheid van je hond. Het kauwen stimuleert bijvoorbeeld de speekselvorming, wat van essentieel belang is voor een gezond gebit. Zorg dus dat je hond op dagelijkse basis beschikt over kauwspeelgoed.

 

Eigen vermaak

Omdat jij waarschijnlijk niet elke minuut van de dag tijd hebt om met je hond te spelen, is het ook erg belangrijk dat hij een stuk speelgoed heeft waarmee hij zich zelf goed kan vermaken. Een goed voorbeeld hiervan zijn piepspeelgoed en kauwspeelgoed.

Puppy speeltjes

Spelen is sociaal leren. En omdat het al van jongs af aan belangrijk is voor een hond sociaal bezig te zijn, is ook speelgoed erg belangrijk voor een opgroeiende hond. Let er bij het kopen van puppy speelgoed op dat het niet te groot is. Het moet natuurlijk wel in zijn bek passen.

Ook zijn sommige speeltjes al snel te moeilijk voor een puppy. Denk hierbij aan Apporteer speeltjes of ander ingewikkeld speelgoed. Knuffels zijn vaak het favoriete speelgoed van een puppy. Dit komt omdat ze lekker zacht zijn. Niet alleen om mee te spelen maar ook ideaal om na het spelen tegenaan in slaap te vallen.

Tip:

Koop alleen speeltjes en andere producten in de aanbieding, zoals wij doen! Ga direct naar de aanbiedingspagina van Brekz

Hier lees je wat de verzorging (en aanschaf) van een hond in het eerste jaar kost